X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Noi detalii în dosarul celor două milioane de țigări de la Sud

1 mar. 10:20   Societate
3685 0

Oamenii legii anunță reținerea a trei bărbați care au sustras noaptea documente cu rol de probă dintr-un automobil indisponibilizat în parcarea specială din Leova. Dosarul de bază este din cel al contrabandei cu țigări de 3,8 milioane lei de la Vulcănești, din anul 2022, notează Noi.md.

Automobilul în cauză indisponibilizat de oamenii legii este cel condus de către fostul șef de direcție al INI de la Sud, care în decembrie 2023 a accidentat intenționat mașina inspectorilor de patrulare, care au cerut percheziționarea microbuzului cu 1,2 milioane țigări, camuflate cu cutii goale de banane.

"Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, atît fostul șef care conducea automobilul, cît și ofițerul INSP care conducea microbuzul cu țigări, au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile. De acolo, însă, aceștia au organizat ca trei persoane de la libertate cu vîrste de peste 25 de ani (unul din ei judecat pentru furt) să pătrundă în mașina indisponibilizată la parcarea specială.

Aceștia au spart geamul automobilului și au sustras documente și alte probe utile urmăririi penale, înaintea desfășurării perchezițiilor, chiar dacă învinuitul nu-și dăduse acordul, în scopul tergiversării.

După reținerea lor cu sprijinul angajaților „Fulger,” cei trei au fost escortați la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), unde doi și-au recunoscut vinovăția și au comunicat despre planificarea și comiterea infracțiunii. Urmărirea penală continuă în privința acestora", se arată în comunicatul Poliției.


Iar în ceea ce-i privește pe cei doi arestați pentru tentativă de contrabandă, care ar fi cerut spargerea automobilului, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Totuși, procurorii PCCOCS au contestat încheierea la Curtea de Apel Chișinău și au solicitat revenirea lor în arest preventiv, mai ales în contextul în care învinuiții deja ar fi depus eforturi de distrugere a probelor, prin intervenția celor trei care au pătruns în automobil.

Urmează ca instanța să se pronunțe, timp în care cei persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

2
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?