Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi cursuri de instruire pentru Poliția de frontieră

15 feb. 19:00   Societate
1786 0

În perioada 29 ianuarie - 26 aprilie 2024, Poliția de Frontieră desfășoară cursuri de reciclare pentru echipele canine ale instituției, avînd ca obiectiv continuarea dezvoltării profesionale în domeniul pregătirii specializate. La aceste ședințe participă și echipe canine ale Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Pe durata programului de instruire, participanții vor aborda diverse teme, inclusiv identificarea problemelor de dresaj și comportament canin. Se va acorda atenție socializării cîinilor în diverse situații de mediu. De asemenea, se vor stabili regulile de interacțiune între chinologi și patrupezi, inclusiv cîinii vor fi antrenați în căutarea și semnalarea mirosurilor țintă la genți și colete în diferite contexte. Tactica și tehnica de căutare vor fi, de asemenea, aspecte esențiale în cadrul instruirii.

În privința educării a ascultării, se vor explora comenzi de bază, motivația cîinilor, căutarea persoanelor în teren și reținerea acestora, socializarea cîinilor, acțiunile chinologilor în diferite situații, recompensarea cîinilor, colaborarea cu figurantul și consolidarea comportamentului de luptă al cîinilor, precum și depistarea și semnalarea obiectelor găsite.

Partea teoretică a cursului se îmbină în mod direct cu partea practică, incluzînd vizite la subdiviziunile de frontieră, cu aplicarea în timp real a cunoștințelor și practicilor acumulate.

De menționat că pregătirea adecvată a echipelor canine reprezintă un element important în șirul de măsuri întreprinse pe linie de securitate a frontierei de stat. Poliția de Frontieră va investi în continuare în pregătirea acestor echipe pentru a asigura eficiență împotriva diverselor provocări și riscuri la frontieră.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?