Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Nistrul seacă în Ucraina. Cum va influența acest fenomen Moldova

28 mai. 07:05   Societate
6672 0

Într-un răspuns la solicitarea redacției Noi.md, Ministerul Mediului a oferit precizări în contextul unor imagini video apărute în rețelele sociale, din care se vede cum rîul Nistru este secat lîngă o localitate ucraineană.

"Referitor la imaginile apărute în spațiul public, care arată fluviul Nistru filmat în zona orașului Hotin, Ucraina, Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice, deoarece scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient pentru acoperirea necesității atît pentru alimentarea cu apă a populației cît și menținerea condițiilor de viață din ecosistemele acvatice.

Situația prezentată în imaginile video s-a creat din cauza deversărilor din lacul de acumulare Nistrean în perioada aprilie-mai, a debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune.

Pe acest subiect Agenția „Apele Moldovei” este permanent în contact cu instituțiile de resort din Ucraina".

Amintim că în rețelele sociale a apărut un video filmat în satul Braga (Ucraina), aflat vis-a-vis de Cetatea Hotin. Din imagini se vede că Nistrul aproape că nu mai are apă.

1
0
1
8
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?