X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Nesterovschi și Lozovan în fața instanței, pentru a afla dacă vor fi eliberați din arest

18 oct. 2023,, 12:17   Societate
1880 0

Cei doi deputați neafiliați, membri ai Partidului „Renaștere”, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, reținuți în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice, sînt așteptați astăzi în fața instanței.

Judecătorii vor decide dacă deputații rămîn în continuare în arest sau vor fi eliberați, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Nesterovschi a fost dus în fața magistraților.

Deocamdată nu cunoaștem dacă Lozovan se va prezenta la ședință. Celelalte s-au petrecut în absența ei.

Ultima dată, magistratii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit mandatele de arest ale celor doi. Nesterovschi a rămas în arest în izolator, iar Lozovan în arest la domiciliu.


Amintim că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au descins pe data de 21 septembrie cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cît și în 9 automobile, ce vizează membrii și activiștii Partidului „Renaștere”.

Ulterior perchezițiilor și ridicării imunității lui Alexandr Nesterochi, dar și Irinei Lozovan, cei doi au fost reținuți.

În data de 15 martie, deputatul Alexandr Nesterovschi, a anunțat că părăsește fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor. În data de 25 martie, deputata Irina Lozovan, a anunțat același lucru.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?