Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4060

Nereguli la adăpostul pentru animale de companie fără stăpîn din mun. Chișinău

9 dec. 2021,, 14:50   Societate
2916 0

Un șir de nereguli au fost depistate de către inspectorii ANSA la adăpostul pentru animale de companie fără stăpîn din mun. Chișinău, al Î.M. Regia „Autosalubritate”, notează Noi.md.

Un control în acest sens a fost efectaut pe 8 decembrie curent.

Astfel, s-a constatat că exploatația „Necropola de animale” funcționează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, unitatea de transport (doar una la număr) pentru transportarea animalelor vii și a cadavrelor de animale la fel nu dispune de autorizație sanitară.

Adăpostul nu dispune nici de serviciile unui medic veterinar, iar cele aproape 500 de animale nu sînt supuse supravegherii sanitar-veterinar. Hrănirea animalelor se efectuează cu hrană de proveniență necunoscută și în lipsa certificatelor sanitar- veterinare.

Inspectoraii au mai depstat lipsa totală a evidenței tratamentelor medicamentoase, nu sînt cunoscute procedurile de intervenții chirurgicale.


Volierile și spațiile de întreținere nu coresund cerințelor prevăzute în actele normative. Nu există nicio evidență a mortalității animalelor și a trasbilității cadavrelor.

Adăpostul nu dispune nici de substanțe dezinfectante necesare, iar exploatația nu dispune de aprovizionarea cu apă potabilă.

În urma încălcărilor constatate, presoanele găsite vinovate urmează să fie trase la la răspundere în conformitate cu Codul contravențional, mai menționează inspectorii ANSA.

La fel, ANSA va solicita și altor instituții abilitate să examineze conform competențelor cazul dat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?