Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ne așteaptă noi scumpiri? Premier Energy cere un tarif mai mare la energia electrică

2 feb. 08:43   Societate
3519 1

Energia electrică s-ar putea scumpi luna viitoare, pentru consumatorii din centrul și sudul țării. Premier Energy a depus o solicitare la ANRE, prin care cere un tarif la lumină mai mare cu 38 de bani. În același timp, Energocom cere ieftinirea energiei electrice cu 29 de bani.

Furnizorul Premier Energy vrea un tarif de 2 lei și 77 de bani la lumină, comparativ cu 2 lei și 39 de bani pentru un kilowatt/oră, cum e în prezent. Iar Energocom solicită un tarif mai mic la energie - 3 lei și 32 de bani pentru un kilowatt/oră, față de 3 lei și 61 de bani.

Acum o săptămînă, furnizorul central Energocom a anunțat autoritățile că este gata să reducă tarifele cu 10% pentru distribuitorii de lumină. Este vorba despre Premier Energy și FEE Nord, care, la rîndul lor, ar fi nevoite să prezinte tarife reduse pentru consumatorii finali, notează Noi.md cu referire la tv8.

Energocom precizează că în ultima perioadă a avut venituri mai mari, iar potrivit legislației în vigoare, rata de profitabilitate a companiei nu trebuie să depășească șase la sută.

Directorul Energocom susține că după micșorarea prețului de vînzare a energiei electrice către Premier Energy sau FEE Nord, cei doi distribuitori vor fi puși în situația în care să ajusteze tarifele pentru clienții săi. Astfel, cel mai probabil ANRE va aproba tarife reduse inclusiv pentru consumatorii casnici.


Ultima dată energia electrică s-a ieftinit în noiembrie 2023. În prezent, consumatorii din centrul și sudul țării care au contracte cu Premier Energy plătesc 2 lei și 39 de bani pentru un kilowatt/oră. Iar consumatorii din nordul țării achită 2 lei și 88 de bani.

0
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?