Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Muzica lui Eugen Doga a încîntat pasagerii de pe Aeroportul Internațional Chișinău

8 dec. 2023,, 09:30   Societate
3471 0

Cei care au avut joi zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău au savurat un concert de zile mari. Pentru ei a cîntat marele maestru Eugen Doga, acompaniat de o orchestră simfonică. În acest fel, singura poartă aeriană a Republicii Moldova a ales să sărbătorească Ziua Internațională a Aviației Civile.

„Aviația este o parte integrală a noastră, a ființei noastre. Ziua Internațională a aviației civile este ziua noastră. Eu nu cred că voi ați fi zburat, dacă nu eram noi pasageri”, a spus compozitorul Eugen Doga.

După o perioadă în care piloții moldoveni au fost instruiți în Rusia sau în Ucraina, acum avem și aviatori formați în Statele Unite ale Americii. Un exemplu este și Radu Lisnic, anagajat de trei ani la o companie locală, notează Noi.md cu referire la tv8.

„În Moldova, cînd am început eu studiile, nu exista posibilitatea de a obține licența, așa că am făcut școala în SUA, după care m-am întors acasă unde am făcut conversia licenței și m-am angajat” .

Și pentru că siguranța pasagerilor este mereu pe primul loc, piloții sînt testați sistematic. „Este un lucru responsabil care necesită dedicare, sîrguință. Noi permanent învățăm ca să menținem nivelul profesional cît mai ridicat”.


Anul acesta, prin Aeroportul Internațional Chișinău au trecut 2,6 milioane de pasageri.

8
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?