X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Mulți bătrîni, de sărbători, vor avea un meniu vegetarian

27 dec. 2022,, 09:00   Societate
1226 0

În timp ce pentru mulți sărbătorile de iarnă înseamnă reunirea familiilor, pentru alții, sînt un motiv în plus de a-și aminti cît timp nu și-au mai văzut apropiații. Unii bătrîni, cu care au stat de vorbă jurnaliștii în satele din Dondușeni și Soroca, spun că nu și-au văzut copiii de mai bine de zece ani. Mai ales acum, de sărbători, oamenii se plîng că se simt singuri și abandonați. La necazuri se mai adaugă pensiile mici și nevoile cotidiene.

O pensionară din satul Tătărăuca Veche își petrece zilele, stînd pe prispa casei, la soare. Singurătatea - asta e cea mai dureroasă problemă, spune femeia.

Mulți pensionari recunosc că își pun speranța în copii. Doar cu ajutorul lor, au șansa de a simți spiritul sărbătorilor.

Cu o pensie de 2200 de lei, mătușa Parascovia spune că e imposibil să supraviețuiești.

Meniul de Revelion va fi unul foarte modest. Aproape vegetarian. Carnea e scumpă, se plîng bătrînii.


Le e greu și tinerilor. În una dintre care am ajuns întîmplător. Aici cresc cinci copiii. Al șaselea e pe cale să se nască. Părinții lor se plîng că nu au bani nici măcar de pîine. Fac turte din făina primită de la părinți și mănîncă de două ori pe zi.

Femeia stă acasă cu copiii, în timp ce bărbatul muncește cu ziua.

De Anul Nou, ce doi spun că vor cumpăra doar niște bomboane copiilor. Cadouri mai scumpe nu își permit. De altfel, majoritatea oamenilor cu care am discutat spune că în acest an a renunțat la cadouri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?