X 
Preşedintele stiri: 3610

Moscovici, după introducerea noilor restricții: ”Vom pierde din public”

10 sep. 2021,, 12:00   Societate
2664 0

Cele mai recente decizii ale Comisiei Naționale de Sănătate publică privind admiterea la concerte doar a persoanelor vaccinate sau a celor care pot face dovada unui rezultat negativ la Covid, i-a descurajat pe organizatorii de spectacole.

Într-un interviu pentru Noi.md Constantin Moscovici, artist și organizator de concerte, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noile restricții, precizînd că numărul celor care obișnuiesc să meargă la concerte va scădea. Moscovici a precizat că organizatorii de evenimente vor trebui să atenționeze, prin intermediul unor spoturi informative, publicul despre noile condiții.

"Nu poți să contrazici legea că e bună sau rea. Probabil vom pierde din public, din păcate, dar asta este situația, este stare de urgență. Trebuie să ne conformăm la situația creată", a menționat Moscovici.

Menționăm că CNESP a stabilit ieri noi măsuri de sănătate publică pentru limitarea răspîndirii infecției COVID-19 în cadrul evenimentelor publice desfășurate în aer liber, dar și a celor în spații închise.

Astfel, persoanele cu vîrsta de peste 18 ani vor fi admise la spectacole, concerte, festivaluri, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, a cluburilor de noapte, ringurilor de dans etc., la prezentarea unuia din documentele:


- certificatul de vaccinare împotriva COVID-19

-rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;

- concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий