Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Moscova, după plecarea angajaților ambasadei: Acest pas neprietenos va avea consecințe

15 aug. 2023,, 07:27   Societate
5628 0

Ministerul rus de Externe a anunțat în această seară că, angajații ambasadei Rusiei în Moldova și membrii familiilor acestora s-au întors la Moscova cu un zbor special, după ce au fost obligați să părăsească Chișinăul în legătură cu decizia autorităților moldovenești de a reduce personalul Ambasadei.

Astfel, reprezentanții MAE-ului rus au publicat o declarație oficială, în care au menționat că reducerea personalului misiunii ruse va afecta cetățenii din Moldova și Rusia, dar și va avea consecințe asupra relațiilor ruso-moldovenești, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„În acest sens, atragem atenția cetățenilor Federației Ruse și Republicii Moldova că în condițiile reducerii personalului Ambasadei Federației Ruse, din cauza unor circumstanțe obiective, nu se va putea asigura volumul și calendarul corespunzător al serviciilor consulare. Activitățile Reprezentanței Comerciale și ale Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău vor trebui, de asemenea, să fie restricționate”, se arată în declarație.

„Responsabilitatea pentru acest lucru revine în întregime conducerii moldovenești, care, în cadrul unei ample campanii antirusești, pe scară largă declanșate de ea însăși, a luat o decizie nejustificată de a reduce semnificativ numărul de personal al misiunilor externe rusești în Moldova”, se mai arată în declarație.

Zeci de angajați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău părăsesc astăzi, 14 august, Republica Moldova. Se întîmplă după ce Chișinăul, la sfîrșitul lunii iulie a redus numărul de diplomați ruși în Moldova.

3
1
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?