X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Mormane de pești morți la Drăsliceni, chiar lîngă casele oamenilor

23 aug. 2022,, 13:15   Societate
3220 0

Un miros insuportabil i-a băgat prin case pe oamenii din satul Drăsliceni. Mormane cu sute de pești morți au zăcut patru zile pe malul lacului din preajma localității. Abia ieri, la amiază, resturile au fost evacuate la insistența sătenilor, transmite jurnal.md.

Peștele mort a început să apară la suprafața apei joi seara. Peștii au stat așa pînă sîmbătă seara, cînd doi muncitori i-au scos din apă și i-au făcut grămezi.

La primărie, unde jurnaliștii au mers să afle cum a apărut această problemă, s-a spus că primarul de Drăsliceni, Petru Buzu, se află în concediu.

Specialistul funciar al Primăriei Drăsliceni, Ion Efros, a precizat că Primăria a fost sesizată încă de vineri și a anunțat arendașul. „Am vorbit cu arendașul de două ori vineri, sîmbătă de două ori, ieri am vorbit, azi dimineață nici nu a răspuns la telefon”, a menționat Efros.


Chiar dacă este proprietarul iazului, primăria nu se implică - responsabil de toate cele întîmplate ar fi Ruslan Gaștea, care gestionează lacul.

„Nu ne-am implicat, pentru că este arendașul, care răspunde de tot ce se întîmplă, odată ce a luat în primire iazul, l-a luat în arendă. El a dat pește în iaz, adică tot el și răspunde”, a mai spus Ion Efros.

La rîndul său, Ruslan Gaștea a spus că problema persistă de mult timp și că întreprinde toate măsurile pentru a o gestiona.

„El apare și apare. Eu ce să fac? De ce nu iese lumea să ajute, dacă e așa tare...? Doar nimeni nu a stat pînă acum, toți au lucrat acolo și se lucrează pînă la moment”, a declarat administratorul iazului.

În jurul orei 14, peștele mort a fost luat de pe malul iazului. Despre acest lucru au anunțat localnicii, care au revenit cu imagini video.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?