Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Moldovenii vor putea zbura direct din Chișinău spre Egipt și Maroc

22 noi. 2023,, 15:45   Societate
2742 0

Republica Moldova va avea zboruri directe din Chișinău spre Maroc și Egipt. Se întâmplă după ce Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 22 noiembrie, inițierea negocierilor asupra proiectelor Acordurilor dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernele Regatului Maroc și cel al Republicii Arabe Egipt.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță că Acordurile au drept scop stabilirea relațiilor de cooperare în domeniul transportului aerian și, totodată, consolidarea relațiilor diplomatice și economice dintre state. Documentele prevăd, de asemenea, principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, și anume securitatea aviației, tarife, taxe, certificate de navigabilitate și competență etc, transmite NM.

„Încheierea Acordurilor va contribui la diversificarea destinațiilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău și va aduce beneficii economice pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competitivității pe piața aeronautică autohtonă”, susține ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

4
2
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?