Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Moldovenii nu vor mai avea nevoie de permis de acces în zona de frontieră

6 dec. 2023,, 15:33   Societate
25928 0

Guvernul a aprobat proiectului legii cu privire la frontiera de stat, în care este reglementat mecanismul de gestionare a fluxurilor migraționiste, care s-a dovedit a fi lacunar în circumstanțe excepționale.

Totodată, sînt simplificate procedurile de acces al persoanelor în zona de frontieră. Astfel, nu va mai necesară eliberarea unui permis de către Poliția de frontieră. Vor avea acces toate persoanele, cu posibilitatea identificării, la necesitate, a identității lor de către Poliția de frontieră. Această măsură este aplicată și în scopul susținerii și promovării turismului, or în zona de frontieră sînt localizate numeroase rezervații și locuri pitorești.

Consecvent, se urmărește fortificarea sistemului de control al frontierei de stat, precum și dezvoltarea şi aplicarea graduală a instrumentelor de supraveghere a frontierei de stat, pentru a corespunde statutului de garant de securitate în regiune.

Prezentul proiect prevede expunerea actualei Legi cu privire la frontiera de stat în redacție nouă, inclusă în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023.

17
2
0
5
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?