Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldovenii mai ușor vor beneficia de servicii în domeniul muncii și protecției sociale

19 feb. 14:45   Societate
2480 0

Moldovenii nu mai sînt nevoiți să facă drumuri în plus pentru a beneficia de servicii în domeniul muncii și protecției sociale. Casa Națională de Asigurări (CNAS) precizează că toate acestea sînt disponibile în Ghișeul unic, care activează zilnic, începînd cu orele 08:00, în incinta Casei Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS), sectorul Botanica, strada Burebista 108.

Potrivit CNAS, ghișeul unic oferă posibilitate cetățenilor să solicite, într-un singur loc, servicii publice în domeniul muncii şi protecţiei sociale, inclusiv servicii de consultanţă, şi anume: acordarea pensiilor şi altor prestaţii sociale, acordarea ajutorului social şi a serviciilor sociale, compensanții la energie, măsuri de ocupare a forței de muncă, acordarea dizabilității, asigurarea cu articole ortopedice, reabilitare medicală şi profesională.

Totodată, moldovenii pot beneficia de consultanţă privind aplicarea şi respectarea de către angajatori a legislaţiei în domeniul muncii, transmite realitatea.

Amintim că, la data de 9 februarie curent a fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu instituții și structuri subordonate şi Casa Naţională de Asigurări Sociale pentru pilotarea mecanismului de prestare a serviciilor publice în domeniul muncii şi protecţiei sociale după principiul Ghişeului unic.

5
2
2
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?