Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Moldovenii își planifică vacanțele de iarnă. Care sunt cele mai solicitate destinații turistice

21 noi. 2023,, 23:45   Societate
3541 0

Moldovenii au început deja să-și cumpere bilete turistice pentru vacanța de iarnă.

Reprezentanții agențiilor au declarat pentru Radio Moldova că în această perioadă cetățenii optează pentru vacanțe atît la munte, cît și la mare, principalele destinații în acest sens fiind România, urmată de Egipt. Turiștii mai sînt interesați de croaziere și destinații noi, precum Zanzibar și Dubai. Alți manageri de turism declară că, totuși, în acest an cererea pentru vacanțe la munte este în scădere.

„Cea mai solicitată este România și, respectiv, Egipt, pentru că acum prețurile sînt puțin mai mici pentru mare și oamenii optează pentru Egipt. Preponderent, avem turiști din toată Republica Moldova, care optează pentru aceste vacanțe. Comparativ cu anii precedenți, cererea pentru munte este, totuși, mai mică, din cîteva motive: de exemplu, anul trecut zăpada a venit cu întîrziere și oamenii probabil au și frica aceasta, că ar putea să rezerveze din timp și să nu fie zăpadă. Un alt motiv ar fi tarifele puțin mai mari pentru vacanțele la munte.”

La o altă agenție de turism, cetățenii au început deja să rezerveze vacanțe la munte pentru Revelion. De asemenea, aceștia manifestă un interes sporit și pentru croaziere, a declarat pentru postul public de radio, agentul de vînzări, Matei Sandu. El a subliniat că în perioada de iarnă, cele mai multe cereri sînt din partea familiilor cu copii, care aleg un sejur de maximum șapte nopți.

„Cele mai multe solicitări le avem pentru munte în perioada de Revelion. La fel, se întreabă foarte mult marea, Egiptul. Pe lîngă aceasta, se dezvoltă destinațiile noi, cum ar fi Dubai, Zanzibar și atestăm o cerere foarte mare pentru croaziere. Anul acesta avem cu mult mai multe destinații, prețuri cu mult mai bune față de anii precedenți și, pe lîngă aceasta, turiștii au posibilitatea să diversifice țările pe care le vizitează. În mare parte, cei care călătoresc sînt familii cu copiii, urmați de cupluri și, deja, tinerii. Cel mai mult turiștii aleg vacanțele pentru șapte nopți.”


Oamenii cu care am discutat își planifică vacanțe peste hotare, în pofida prețurilor, care, în opinia lor, sînt mai mari în acest an. Printre destinațiile alese de cetățenii țării noastre se numără România, Grecia și Italia.

„Eu prefer marea, în Grecia. Anterior împreună cu colegii mergeam în Ucraina, la Zatoca. De obicei, în luna august merg la munte”*

„În acest an vreau să merg la munte, la Brașov. Încă nu am rezervat nimic”

„De Crăciun mergem în Italia”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, anul trecut aproximativ 325 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au plecat în străinătate prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor, dintre care 99,7 la sută la odihnă. Această cifră denotă o creștere cu 49 de procente, comparativ cu anul 2021.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?