X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Moldovenii își fac provizii pentru iarnă

4 oct. 2023,, 10:15   Societate
6105 0

După luni de zile în care nu au vîndut mai nimic, comercianții de la piața angro din Bălți spun că legumele sînt la mare căutare în această perioadă.

Ceapa, cartofii și varza se vînd cu sacii. Oamenii au grijă să-și umple cămara cu legume pentru iarnă, chiar dacă prețurile pe alocuri sînt mai mari decît anul trecut, scrie tvn.md.

Cele mai căutate legume sînt cartofii, ceapa, varza și morcovul. Cumpărătorii spun că preferă să cumpere acum și să-și facă rezerve pentru iarnă, pentru că în scurt timp prețurile vor crește.

„Undeva vreo 6 saci, pentru că sîntem două familii. Harbuji am pus la murat, poama am făcut must, ceapă am luat, morcovi am luat, tot așa încetișor am luat, este scump, bate la buzunar, eu înțeleg și omul care aduce sărmanul”.

Chiar și așa comercianți spun că cumpărători sînt mai puțini ca anul trecut, iar cantitățile pe care pe procură sînt mici.


Astăzi la Piața Angro din Bălți, un kilogram de cartofi putea fi cumpărat cu 6-7 lei, un kilogram de varză cu 3 lei, iar un kilogram de ceapă în medie cu 6 lei.

2
0
3
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?