Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Moldova și Rusia vor intensifica cooperarea în domeniul apărării

9 iul. 2019,, 15:40   Societate
5166 1

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Oficialii au discutat despre colaborarea moldo-rusă pe dimensiunea apărării, situaţia regională, precum şi alte teme de interes comun.

Ministrul Voicu l-a informat pe ambasadorul Vasnețov despre priorităţile mandatului său în calitate de ministru al apărării, care se vor axa pe reforma sectorială, implementarea programului „Armata Profesionistă”, intensificarea participării Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii şi cooperarea cu organizaţiile internaţionale şi partenerii instituţiei de apărare.

La rîndul său, ambasadorul Vasnețov l-a felicitat pe ministrul Voicu cu ocazia numirii în funcţie, specificînd că ţara sa este deschisă pentru coloborare cu instituţia de apărare a Republicii Moldova.

La final, Pavel Voicu şi Oleg Vasnețov au convenit asupra lansării dialogului dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi cel al Federaţiei Ruse şi identificarea unor arii de cooperare, benefice pentru ambele ţări.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?