Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Moldova, pe locul trei la campionatul mondial de pescuit, desfășurat în Italia

13 noi. 2023,, 15:45   Societate
2424 0

Republica Moldova s-a clasat pe locul trei, la campionatul Mondial de Street Fishing (pescuit urban) organizat la Mantua, Italia, pe parcursul a cinci zile.

Titlul de campioană a fost cîștigat de țara vecină, România, care s-a clasat pe primul loc. În total, la competiție au participat sportivi din 12 țări, scrie G4media, cu referire Gazzeta din Mantova.

„Nu puteam spera la mai mult decît atît”, a comentat președintele organizației Fipsas Mantova, Umberto Pavesi. „Un succes pentru organizație, favorizat de o vreme cu adevărat excelentă și răsplătit de prezența multor oameni curioși și entuziaști, care au venit de departe. Un loc frumos pentru pescuit, orașul nostru și lacurile noastre”, a comentat organizatorul, potrivit sursei citate.

România era favorită la titlu și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, depășind Olanda. Românii au terminat cu 19,5 penalizări și 350 de puncte, devansînd Olanda la o singură penalizare (20,5 și 321 de puncte).

Pe treapta a treia a podiumului a terminat Republica Moldova, tot cu 20,5 penalizări și un punctaj de 277. Pe locul șase s-au clasat italienii, care au confirmat clasarea de sîmbătă, terminînd cu 26 de penalizări și un punctaj total de 199 de puncte.


Un rezultat de prestigiu, consideră presa italiană care subliniază că echipa SUA, țara unde s-a inventat acest sport, s-a clasat sub echipa din peninsulă.

În clasamentul pe perechi, letonii Malmeistars Gatis și Briedis Janis au triumfat cu 5 penalizări și 294 de puncte. Pe locul doi s-au clasat ucrainenii Daniil Ponomarenko-Vitalii Azarov (8 penalizări și 207 puncte), iar pe trei românii Vlad Dumitrescu-Liviu Parashiv (8 penalizări și 154 de puncte).

2
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?