COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova, în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru trai?

Moldova, în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru trai?

Moldova se situează pe locul 115 în clasamentul celor mai scumpe și mai ieftine țări pentru trai din lume, în care portalul numbeo.com a inclus 136 de state, transmite Noi.md.

În același timp, în partea de sus a clasamentului sînt plasate cele mai scumpe țări pentru trai, iar jos - cele mai ieftine. Pentru a alcătui ratingul, portalul Numbeo a analizat costul vieții în țări și orașe, luînd ca "standard" indicatorii din New York. Indicele costului vieții este alcătuit din prețurile la produsele de consum și alimentare, în restaurante, la transport și servicii comunale. La baza clasamentului au stat prețurile de închiriere a locuințelor, indicele costului vieții și puterea de cumpărare a populației.

Moldova se situează pe locul 115, între Armenia și Bangladesh. Dintre țările post-sovietice, Estonia se află pe locul 53, Letonia - pe 59, Lituania - 70, Rusia - 94, Belarus - la 112, Moldova - la 115, Ucraina - la 120, Kazahstan - pe 124, Azerbaijan - pe 125, Kîrgîzstan - pe 127, Georgia - pe 128 și Uzbekistan - pe 131. România, în clasament este pe locul 102.


Cele mai scumpe țări pentru trai, în baza datelor din primul trimestru al anului 2019, sînt Insulele Cayman, urmate de insulele Bermude, Elveția și Norvegia. Cele mai ieftine țări s-au dovedit a fi Tunisia, Siria, India, Afganistan și Pakistan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load