X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Moldova ar putea avea mai mulți procurori anticorupție

31 ian. 12:45   Societate
2156 0

Astfel, instituția urmează să dețină 54 de unități de personal.

Autoritățile susțin că măsura va duce la „îndeplinirea angajamentului de a combate corupția la toate nivelurile prin luarea de măsuri decisive în direcția unor anchete proactive și eficiente, precum și prin obținerea unui bilanț credibil al urmăririlor penale și al condamnărilor”, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Centrarea capacităților Procuraturii Anticorupție pe corupția mare creează premise pentru necesitatea de fortificare a Procuraturii Anticorupție cu suficiente resurse organizaționale, financiare, umane, tehnice și de altă natură, astfel încît personalul să fie capabil să gestioneze corect și eficient măsurile pentru prevenirea și combaterea corupției, iar instituția să aibă posibilitatea să-și exercite corespunzător funcțiile atribuite prin lege”, se arată în textul avizului aprobat de Guvern.

Parlamentul a votat delimitarea competențelor Centrului Național Anticorupție (CNA) și PA în noiembrie 2023. Urmare a noilor reglementări, din aprilie 2024, Procuratura Anticorupție va fi abilitată să investigheze infracțiunile de corupție săvîrșite de funcționarii de nivel înalt, cele comise de persoanele al căror mod de numire sau de alegere este reglementat de Constituția Republicii Moldova sau care sînt învestite în funcție, prin numire sau alegere, de către Parlament, președinte sau Guvern, excepție fiind primarii, viceprimarii și consilierii locali.

Printre cei vizați se numără șeful de stat, deputații, miniștrii, procurorii, judecătorii, conducătorii autorităților administrative centrale sau ai instituțiilor subordonate Guvernului și Parlamentului.

1
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?