Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Moldova a preluat președinția Consiliului Global al Turismului Medical

11 iun. 07:45   Societate
1704 0

Republica Moldova a preluat președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani.

La Chișinău s-a desfășurat ceremonia oficială de preluare de către Republica Moldova a mandatului. În cadrul evenimentului a fost prezentată Foaia de parcurs pentru mandatul anilor 2024-2026 și evidențiate activitățile care au scopul de a dezvolta domeniul turismului medical pe termen mediu și lung, dar și să promoveze serviciile medicale, profesioniștii și imaginea țării noastre la nivel internațional, anunță Ministerul Culturii într-un comunicat de presă.

„Printre prioritățile noastre pentru perioada 2024-2026 se numără: atragerea investițiilor, implementarea tehnologiilor de ultimă generație, lansarea Academiei GHTC pentru a facilita schimbul de experiență între membri și crearea sistemului electronic medical care să poate fi utilizat de pacienți din orice țară a lumii. La fel, ne propunem să acredităm internațional cît mai multe clinici din țară și să dezvoltăm Parcul HealthTech din orășelul Codru”, a declarat Natalia Ciobanu, președinta Asociației de Turism Medical.

„Republica Moldova are o mare resursă: cea umană. E tot ce vă trebuie pentru a cuceri lumea și a atrage numeroși turiști medicali în țară. Turcia, de exemplu, primește astăzi pacienți din 189 de țări. Iar venitul anual din turismul medical pentru economia țării se ridică la 2 miliarde de euro”, a declarat Emin Cakmak, fondatorul și președintele onorific al GHTC.

Prezenți la deschiderea evenimentului, reprezentanții ministerelor de resort au salutat progresul înregistrat de Asociația de Turism Medical din Moldova de la fondare și pînă în prezent, apreciind determinarea echipei și a membrilor săi de a consolida poziția Republicii Moldova pe harta turismului medical global.


„Turismul medical, care este un segment de mare perspectivă în Republica Moldova, ajută la diversificarea destinațiilor, creînd locuri de muncă, sprijinind afacerile și atrăgînd investiții. Patru direcții sînt importante pe dimensiunea lanțului valoric: să creștem numărului turiștilor străini, să extindem perioada de ședere a acestora, să diversificăm și dezvoltăm produsul turistic național și, cel mai important, să creștem veniturile din această industrie”, a subliniat Andrei Chistol, secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii.

Precizăm că în luna aprilie a acestui an, în cadrul Adunării Generale a GHTC, la care au participat peste 50 de țări, Republica Moldova a obținut majoritatea voturilor, devansînd Germania și Arabia Saudită, înscrise în aceeași cursă pentru cîștigarea președinției Consiliului Global al Turismului Medical.

2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?