X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Modificări legislative: amenzi, achitate direct la vamă

7 noi. 2023,, 17:45   Societate
3251 0

Angajații Serviciului Vamal ar putea obține dreptul de a elibera chitanțe de încasare a amenzii la locul constatării contravenției. Modificările legislative în acest sens au fost publicate pentru consultări publice.

Potrivit modificărilor din 2022 a Codului Contravențional, în cazul contravențiilor constatate la punctele de trecere a frontierei de stat nu se încheie proces-verbal dacă persoana în a cărei privinţă a fost pornit procesul contravenţional recunoaşte contravenţia săvîrşită şi acceptă sancţiunea sub formă de amendă stabilită de agentul constatator, cu eliberarea chitanţei de încasare a amenzii conform art.447 din Cod.

Prin urmare, constatarea contravențiilor vamale cu răspundere contravențională se face de către funcționarii vamali inclusiv la punctele de trecere a frontierei de stat, notează Noi.md cu referire la bizlaw.

Potrivit autorilor proiectului, eliberarea chitanței de încasare a amenzii la locul constatării contravenției de către agenții constatatori ai Serviciului Vamal pentru unele contravenții vamale cu răspundere contravențională va exclude necesitatea de a consemna diverse acțiuni procesuale în cadrul procesului contravențional în cazul în care persoana recunoaște vinovăția și acceptă sancțiunea sub formă de amendă stabilită de agentul constatator.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?