Transnistria stiri: 1363
Eurovision stiri: 499

Ministrul Justiției, despre cazul celor patru judecători acuzați de corupție: ancheta trebuie să fie de calitate și să aibă finalitate

16 noi. 2023,, 09:31   Societate
2363 0

Procurorii anticorupție nu au luat deocamdată o decizie privind arestul preventiv al judecătorilor acuzați de corupție.

Responsabilii de comunicare au transmis că procurorii mai au timp până mâine. Ministra justiției Veronica Mihailov-Moraru a comentat pe scurt: ancheta trebuie să fie de calitate și să aibă finalitate, notează Noi.md cu referire la moldova1.

Patru judecători sunt acuzați de corupere și trafic de influență, doi au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceasta înseamnă că mâine le expiră mandatul de arest preventiv. Procurorii anticorupție urmează să decidă dacă vor solicita prelungirea arestului preventiv. Procuratura nu a dezvăluit ce probe a obținut în urma perchezițiilor autorizate de Consiliul Superior al Magistraturii, dar a comunicat că sunt obiecte care au relevanță pentru cauza penală.

„Este important ca urmărirea penală să fie efectuată calitativ, să vedem o justiție finalizată”, a spus ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Cei patru judecători au fost suspendați din funcție. Doi dintre ei activează la Judecătoria Buiucani, unul la Judecători Centru și altul - la Curtea de Apel Chișinău.

4
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?