X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Ministra Justiției a transmis un mesaj înainte de Adunarea Generală a Procurorilor

22 dec. 2023,, 10:24   Societate
2228 0

Înainte de începerea Adunării Generale a Procurorilor, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a transmis un mesaj procurorilor, subliniind importanța reformei în sistemul judiciar și luptei împotriva corupției, anunță Noi.md

Ministra a exprimat clar așteptările mari ale societății față de procuratură, declarînd: „Astăzi este o zi foarte importantă pentru sistemul procuraturii. Are loc continuarea Adunării Generale a Procurorilor, unde urmează să fie aleși membrii Consiliului Superior al Procuraturii, dintre candidații care au trecut evaluarea integrității etice și financiare (pre-vettingul).”

Mihailov-Moraru a îndemnat și încurajat procurorii să aleagă membri ai Consiliului Superior al Procurorilor care sînt „profesioniști și integri” și care pot contribui semnificativ la procesul de reformare a justiției și combaterea corupției. „Este momentul să demonstrați că vă doriți schimbarea și să puneți umărul ca acest lucru să se întîmple”, a adăugat ea.

Amintim, în cadrul reuniunii procurorilor, programată pentru astăzi, 22 decembrie, urmează să fie aleși noii membri ai Consiliului Superior al Procurorilor și supleanții acestora. Reluarea Adunării Generale a Procurorilor vine după decizia Comisie Pre-Vetting privind reevaluarea a trei candidați.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?