X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ministerului Educației cere identificarea persoanelor care au distrubuit videoclipuri false

14 iun. 12:42   Societate
6174 1

În ultimele săptămîni, cel puțin 2 videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online.

Potrivit clipului, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începînd cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele.

În acest context, ministerul precizează că, imaginile video conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni false și manipulatorii privind activitatea MEC.

"Ministerul va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri. Aceste acțiuni fac parte dintr-o amplă campanie de dezinformare, care, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile prezidențiale și de ziua referendumului, se vor intensifica.Îndemnăm toți cetățenii să fie vigilenți, să analizeze critic informația şi să se informeze doar din surse oficiale și credibile!", menționează Ministerul Educației și Cercetății.

Noi.md amintește, că și purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a adresat un mesaj către cetățeni, atenționîndu-i încă o dată despre clipurile video false care circulă online și utilizează, în unele cazuri, inclusiv identitatea vizuală a Guvernului sau a altor instituții publice.


1
8
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав