X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ministerul Educației propune admiterea în liceu cu anumite condiții

3 feb. 11:15   Societate
2544 0

Nota medie minimă pentru admiterea în liceu ar putea fi schimbată în acest an, potrivit unor modificări la Regulamentul de admitere în liceu propuse de Ministerul Educației și Cercetării. Ministrul de resort, Dan Perciun, a subliniat că elevii cu nota 6 vor putea fi acceptați la studii liceale.

„Pornim cu ideea introducerii acestei medii minime pentru că totuși materialul de la liceu are totuși un anumit grad de complexitate și atunci pentru a-l putea însuși, prezumăm noi că și rezultatele de la gimnaziu trebuiau să atingă un nivel minim și nouă ne pare că 6 nu este o cerință tocmai înaltă. În analiza noastră preliminară de impact vorbește de circa 1500 de elevi care anul trecut nu au depășit acest prag, respectiv în cazul copiilor care nu reușesc să atingă acest nivel, întotdeauna este opțiunea unui colegiu sau a unei școli profesionale”, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Totodată, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a anunțat că în acest an, autoritățile din educație vor începe mai devreme evaluarea instituțiilor de învățămînt pentru a stabili dacă acestea întrunesc toate condițiile pentru a deschide clase liceale.

După consultările publice, noul regulament de admitere urmează să fie propus spre aprobare săptămîna viitoare.

4
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?