Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Ministerul Apărării: Informația despre așa-zisa staționare a avioanelor F-16 în Moldova este falsă

26 ian. 13:49 (reactualizat 27 ian. 03:36)   Societate
11141 1

Ministerul Apărării a reacționat la informațiile apărute în rețelele sociale, precum că instituția ar fi încheiat un acord care ar permite staționarea pe aerodromurile din Republica Moldova a avioanelor de luptă F-16, pe care Țările de Jos le vor livra Ucrainei ca ajutor militar.

"În ultimele zile, mai multe dezinformări cu caracter provocator care vizează instituția de apărare au apărut în spațiul online, în special, pe canalele de Telegram.

Potrivit unora din acestea, Ministerul Apărării ar fi permis staționarea avianelor F-16, care aparțin Ucrainei, pe aerodromul de la Mărculești sau că Republica Moldova ar pregăti militari ucraineni pentru o invazie în regiunea transnistreană.

Dezmințim categoric aceste informații false care au scopul de a induce frica în societate. Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să se informeze doar din surse oficiale", se arată în comentariul Ministerului Apărării oferit pentru Noi.md.

Menționăm că în ultimele zile, în rețelele sociale au apărut unele postări video, în care se menționează că ministerul Apărării al Republicii Moldova ar fi semnat un document pentru a permite amplasarea pe aerodromurile din țara noastră a avioanelor de luptă F16.


La sfîrșitul lunii decembrie 2023, în urma unei conversații telefonice cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, primul-ministru olandez, Mark Rutte, a scris pe rețeaua de socializare X că Olanda a decis să pregătească 18 avioane de vînătoare de tip F-16 pentru transferul ulterior către partea ucraineană.

4
3
1
3
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?