X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ministerul Apărării anunță noi antrenamente cu rezerviștii Forțelor Armate

10 mai. 09:30   Societate
3451 1

Armata Națională va desfășura, în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent, noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, notează Noi.md.

Potrivit Ministerului Apărării, pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii sînt chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmînarea ordinelor pentru participare.

Activitatea de instruire durează cinci zile avînd ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere.

Cele mai recente exerciții s-au desfășurat în luna martie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale. Următoarele instruiri vor demara în luna iunie.

Instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate.

6
1
0
3
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?