Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Militarii moldoveni se antrenează la poligonul din Hohenfels, Germania

18 oct. 2022,, 15:00   Societate
1747 0

Peste 100 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 4-24 octombrie curent, la exerciţiul „KFOR 31 Mission Rehearsal Exercise” (KFOR 31 MRE), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania.

Exercițiul are ca scop instruirea contingentului de pacificatori care urmează să fie detașat în cadrul operației de menținere a păcii din Kosovo, în anul 2023.

Infanteriştii şi geniştii moldoveni sînt instruiţi în cadrul unor şedinţe teoretice şi practice la capitolul patrulare pe maşini și pe jos, misiuni specifice la punctul de control şi trecere, controlul mulţimii, paza obiectivelor importante, precum şi cercetarea terenului pentru depistarea şi nimicirea obiectelor explozive.

În acest an, militarii Armatei Naţionale se antrenează la „Mission Rehearsal Exercise” împreună cu colegi din Albania, Armenia, Italia, Kosovo, Letonia, Macedonia de Nord, România și Statele Unite ale Americii.

Participarea la exercițiul " Mission Rehearsal Exercise" face parte din Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2022.


Armata Naţională participă la exerciţiile din Germania începînd cu anul 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?