Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Mesaj pentru diasporă de la un salariat din Moldova: Voi ați plătit vreun impozit?

31 mar. 2020,, 15:57   Societate
18719 10

Un medic din Republica Moldova a adresat un mesaj cetățenilor care se întorc în țară și se revoltă în legătură cu solicitarea autorităților de a procura polița de asigurare medicală, cerînd să fie tratați gratuit, deși nimeni din ei nu a achitat impozitele în țara noastră.

Într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare medicul a subliniat că diaspora întreabă: „Unde-s banii pe care noi îi trimitem în țară?”.

„Întrebare reciprocă, dar voi ia-ți trimis la Banca Națională sau la trezorerie, sau… A-ți plătit vre-un impozit, a-ți făcut vre-o donație la vre-un spital?

El a menționat că sistemul medical din Moldova este întreținut pe banii din buget achitați de cei care plătesc impozitele, alte variante nu sînt. Iar diaspora, întorcîndu-se acasă, nu dorește să plătească, a întreținut pe banii transferați în țară propriile familii, nu le-a dat la străini.

„Noi, bugetarii ținem sistemul de asigurări pe ghebul nostru. Trebuie să vă întreținem și pe voi? Vreți asistență medicală de stat luați polițe ca toți, nu, atunci mergeți la privat cu bani. Și terminați polemica”, a scris autorul postării pe pagina sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?