X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Mazeiks: „Și într-o democrație trebuie protejată democrația”

14 noi. 2023,, 09:14   Societate
3154 0

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks este nedumerit de faptul că autoritățile de la Chișinău au argumentat pe 32 de pagini motivele scoaterii din cursa electorală a membrilor Partidului Politic Șansă, însă nu au prezentat niciun argument vizavi de blocarea celor șase posturi de televiziune și 30 de site-uri.

În opinia ambasadorului UE, este important ca în viitor, Chișinăul să sporească rolul Consiliului Audiovizualului, pentru ca astfel de decizii să nu ridice semne de întrebare, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Și în societățile democratice trebuie protejată democrația. Și Uniunea Europeană închide posturi de televiziune care fac propagandă, însă atunci deciziile sînt transparente și pot fi contestate în instanță. Se întîmplă și ca deciziile să fie anulate”, a declarat Janis Mazeiks în cadrul ediției de luni, 13 noiembrie a emisiunii „Новая неделя” cu Anatolie Golea de la TV8.

Amintim că în 30 octombrie, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care ar promova interese străine.

„Aceste televiziuni sînt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărît în interesul cetățenilor”, a subliniat premierul Dorin Recean. Posturile care și-au sistat activitatea sînt Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Totodată, SIS a anunțat blocarea a 31 de portaluri web, 21 dintre care ar fi gestionate direct de Federația Rusă.

3
2
0
1
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?