X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Mazeiks, despre decizia CC privind evaluarea lui Stoianoglo: Va trebui să revenim la asta

14 noi. 2023,, 11:00   Societate
2864 0

Se va reveni la chestiunea privind evaluarea lui Alexandr Stoianolgo, urmare a deciziei CC, susține șeful delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks. Conform lui, chestiunea este una juridică, nu politică.

Diplomatul european a făcut declarația în studioul TV8, precizînd că evaluarea deciziilor instanței și implementarea lor ține de autoritățile din Moldova. Totuși, conform lui, acestea vor fi analizate și de Delegație, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Este întrebare către autoritățile din Moldova: Cum evaluează deciziile instanței și ce urmează. Cum se va implementa decizia CTEDO este întrebare către autoritățile din Moldova. Această chestiune o vom analiza, pentru că este una juridică, nu politică. Va trebui să revenim la asta”, a spus Mazeiks.

Pe 9 noiembrie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional articolul în baza căruia a fost evaluat Alexandr Stoianoglo în calitate de Procuror General. S-a întîmplat la scurt timp după ce CTEDO a condamnat Moldova, pentru că nu i-a acordat fostului oficial dreptul la tribunal.

Pe de altă parte, Maia Sandu susține că nu există vreo cale pentru ca Stoianolgo să revină în funcția. Conform ei, înaintea Curții Constituționale s-a pronunțat Comisia de la Veneția, care a menționat că articolul „nu este suficient de bun”, iar Parlamentul a intervenit și a modificat legea. Drept urmare, conform șefei statului, „această constatare a CCM se referă la ceva ce nu mai există”.

12
0
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?