Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

Mascații DNA au efectuat percheziții la locuința lui Boris Gîlcă din România

26 sep. 2023,, 16:37   Societate
3333 0

Procurorii Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România au făcut marți percheziții în Predeal, județul Brașov, la o casă aflată în proprietatea lui Gîlcă Boris și Rotaru Felicia, cetățeni ai Republicii Moldova, în cadrul unei anchete deschise la solicitarea Consiliului Național de Anticorupție (CNA) din Republica Moldova.

Perchezițiile au fost confirmate într-un comunicat al DNA, care nu a făcut însă publice numele celor doi cetățeni, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Dosarul vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.

Boris Gîlcă este vizat de o anchetă și în Republica Moldova.

Amintim că în luna mai oamenii legii au descins cu percheziții în mai multe locații, în urma cărora doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, inclusiv Boris Gîlcă, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, dar și alte persoane publice, sunt învinuiți de delapidarea bunurilor în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiații ucraineni.


Mai tîrziu, Boris Gîlcă a fost eliberat, dar are interdicție de a părăsi orașul Chișinău.

DNA verifică dacă există încălcări ale legii prin gestionarea necorespunzătoare a centrului și fraudarea ajutorului umanitar destinat ucrainenilor refugiați în Chișinău. Cazul ar putea avea implicații penale dacă se dovedesc acuzațiile.

5
2
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?