X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Marfă în valoare de circa un milion de lei, transportată ilegal în zona de frontieră

8 feb. 14:45   Societate
3217 0

O captură de mărfuri, care ar fi fost introdusă în mod ilegal în Republica Moldova, ridicată de angajații Poliției de Frontieră. Microbuzul cu marfă a fost depistat în regiunea localităților Tudora și Crocmaz, raionul Ștefan Vodă.

În cadrul unor măsuri speciale de investigații, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tudora-1 împreună cu ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST au acționat în zona de responsabilitate pe linie de combatere a ilegalităților la frontieră. Ca urmare, pe traseu a fost oprit un microbuz, existînd bănuială rezonabilă asupra bunurilor transportate. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean moldovean de 37 de ani, transmite Noi.md.

În rezultatul verificării fizice, în compartmentul marfar au fost depistate marfuri de larg consum, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele necesare. Din primele cercetări, valoarea bunurilor transportate se estimează la circa 1000000 lei.

La cele depistate, moldoveanul a declarat că ar fi preluat marfa de la alți conaționali care au trecut-o din Ucraina în R. Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Tudora-Starokazacie. Totodată, din spusele acestuia, întregul lot de marfă urma să ajungă la Căușeni, pentru realizare.

În continuare, cercetările au loc sub toate aspectele legale.


2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?