Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Marahovschi: "Acuzațiile împotriva Piscicola Ivancea și Daac Hermes sînt insinuări murdare"

6 iul. 2021,, 09:26   Societate
4720 0

În ultima perioadă au devenit tot mai frecvente atacurile agresive împotriva întreprinderii Piscicola Ivancea și a companiei DAAC Hermes, precum și învinuirea lor de arendarea ilegală a pădurii, "acapararea" lacurilor, construcția ilegală de clădiri în pădure, de defrișări etc.

Toate acestea sînt insinuări murdare care vizează denigrarea președintelui holdingului, Vasile Afanasievici Chirtoca, în special înaintea alegerilor parlamentare anticipate. Aceste acuzații sînt absolut nefondate și nu au niciun temei.

Despre aceasta pentru Noi.md a declarat Victor Marahovschi, directorul Piscicola Ivancea SA."Știm foarte bine de unde ”cresc picioarele” și înțelegem foarte bine că, prin toate aceste cuvinte, acțiuni, acuzații, acești indivizi încearcă să-și ascundă unele păcate, greșeli, în unele cazuri chiar nelegiuiri, transferînd vina lor pe seama altora", a spus Victor Marahovschi.

În ceea ce privește acuzațiile privind instalarea unui gard în pădure și tăierea copacilor, el a menționat că toată lumea se poate convinge că nu există gard în pădure, iar pădurea nu este tăiată.

"Dacă există defrișări, atunci este o defrișare sanitară, la care nu avem nicio atribuție și nu avem împuterniciri nici să o începem, nici să o oprim sau să o influențăm cumva. În ceea ce privește alte tăieri ilegale de pădure, noi conlucrăm foarte strîns cu ocolul silvic local în această privință și, dacă detectăm astfel de cazuri, noi bineînțeles semnalizăm și apoi se iau unele măsuri. Deseori există cazuri în care localnicii sînt implicați în tăieri ilegale. Pot spune cu încredere că pe terenurile noastre de care răspundem nu au loc defrișări ilegale. De celelalte terenuri care se învecinează cu noi, terenurile lui Șor și alții – noi nu sîntem responsabili. Puteți vedea în ce condiții se află acolo pădurea, construcțiile etc.", a spus directorul Piscicola Ivancea SA.
El a dat un mic exemplu.

"Sîntem acuzați de defrișări ilegale și altele. La hotarul cu Brănești și Mașcăuți avem un teren de 17 hectare, pe care recent au fost plantați copaci tineri. Toate lucrările au fost efectuate în conformitate cu documentația de proiectare și estimare elaborată de agenția Moldsilva, iar toate cheltuielile au fost suportate integral de holding. Despre ce fel de tăieri ilegale și despre ce "interese" poate fi vorba dacă, dimpotrivă, încercăm din toate puterile să reînviem pădurea, să o creștem, încercăm să protejăm cumva pădurea de defrișările ilegale?!", a spus Victor Marahovschi.
Răspunzînd acuzațiilor precum că există construcții ilegale în zona de protecție, el a spus că foișoarele construite nu sînt structuri capitale, vile, de construcția cărora este acuzată întreprinderea și holdingul.

"Dacă acestea sînt vile, atunci doresc ca toți cei care ne acuză de acest lucru, la bătrînețe să trăiască într-o astfel de vilă", a spus directorul SA Piscicola Ivancea.

Referindu-se la acuzațiile de restricționare a accesului populației, oamenilor la lacuri, Victor Marahovschi a remarcat faptul în societate este în vigoare de mai mulți ani un fel de ordin semnat de către director și aprobat de către conducere privind dezvoltarea unor reduceri, bonusuri etc. pentru populația locală.
"Copiii, pensionarii și persoanele cu dizabilități pescuiesc gratuit. Pentru toți ceilalți localnici avem reduceri de 50%. În același timp, trebuie să înțelegeți că toate aceste cheltuieli le suportă întreprinderea, deoarece înmulțirea peștelui, menținerea ordinii, colectarea gunoiului – toate acestea se realizează din contul mijloacelor întreprinderii noastre", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?