Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu și Rumen Radev au vizitat comunitatea bulgară din Taraclia

29 oct. 2022,, 11:45   Societate
2548 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, au mers astăzi la Taraclia, unde au transmis întregii comunități bulgare un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Bulgarilor Basarabeni.

De peste două secole, pentru etnicii bulgari de la noi Moldova a devenit „acasă”. „Împreună ne-am bucurat, am muncit și am trecut prin greutăți. Împreună, uniți, vrem să ne construim un viitor prosper și pașnic în familia Uniunii Europene. Etnia, limba sau credința pot și trebuie să ne apropie, nu să ne dezbine. sîntem cu toții parte a statului Republica Moldova și numai împreuna putem reuși”, a menționat președintele Maia Sandu în mesajul său.

Șefa statului i-a felicitat pe membrii comunității bulgare pentru că au știut să păstreze și să transmită din generație în generație moștenirea lor culturală și a apreciat efortul lor de a readuce în circuitul activ limba bulgară, dar și de a învăța limba de stat.

„Vin cu urări de pace, multă sănătate și bunăstare întregii comunități bulgare din țara noastră”, a spus Maia Sandu la Taraclia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?