Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Maia Sandu: "Autoritățile centrale realizează proiecte importante în Găgăuzia"

10 apr. 17:44   Societate
2276 0

Autoritățile centrale din Republica Moldova investesc fonduri în localitățile din Găgăuzia și implementează proiecte importante pentru locuitorii din autonomie.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei întîlniri la Universitatea de Stat din Comrat cu studenții și profesorii, cu care a discutat mai multe subiecte importante pentru noi toți.

”În primul rînd, am vorbit despre relațiile dintre noi. În ultimii doi ani, am făcut eforturi mari pentru a păstra liniștea și pacea în țara noastră și în continuare avem nevoie de unitate. Cei care încearcă să semene discordie și să destabilizeze autonomia și țara au un singur obiectiv - să readucă grupările corupte la cîrma țării. Scopul nostru este să păstrăm pacea, să continuăm lupta împotriva corupției și să construim împreună condiții mai bune de viață pentru toți cetățenii Moldovei, indiferent unde locuiesc și ce limbă vorbesc”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit ei, în al doilea rînd, au exitat dovezi clare despre faptul că autoritățile centrale investesc în localitățile din Găgăuzia și realizează proiecte importante pentru locuitorii autonomiei.

Din bugetul de stat și din fonduri europene și ale altor parteneri de dezvoltare se finanțează lucrări de reparație a drumurilor, construcție a apeductelor și sistemelor de canalizare, se repară cămine culturale, grădinițe, școli, se realizează proiecte de eficiență energetică. De asemenea, toate impozitele colectate în Găgăuzia rămîn în bugetul autonomiei, în comparație cu alte localități din țară care varsă o parte din impozitele colectate în bugetul de stat.


”Am discutat și despre avantajele integrării europene și despre faptul că avem nevoie de claritate și de curaj ca să mergem hotărât înainte și să reușim mai multe decât am reușit în ultimele trei decenii”, a subliniat președintele R. Moldova.

La final, ea i-a îndemnat pe tineri să participe la acțiunile de împădurire.
”În Găgăuzia doar 6 procente din trenuri sunt împădurite. Trebuie să avem mai multă grijă de pământul nostru”, a spus Maia Sandu.

10
0
0
1
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?