X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

MAIA revizuiește legislația pentru a sprijini exportul de cabaline în UE

3 mai. 12:45   Societate
2092 0

Posibilitățile de import și export a cabalinelor în Uniunea Europeană în scop comercial și sportiv au fost discutate la MAIA, împreună cu asociațiile crescătorilor de cai, cu reprezentanții ANSA și mediul academic.

În acest sens, au fost analizate cerințele specifice ale UE pentru importul și exportul de cai, inclusiv standardele de sănătate, siguranță și bunăstare a animalelor.

Participanții la întîlnire au analizat provocărilor cu care se confruntă sportivii și proprietarii de cai în încercarea de a participa la competițiile internaționale, menționînd că accesul la competițiile internaționale ar putea îmbunătăți reputația Republicii Moldova ca producător de cai de calitate și ar putea aduce beneficii economice semnificative.

Reprezentanții MAIA au informat că s-a avansat cu revizuirea și îmbunătățirea legislației actuale pentru a facilita exportul și mișcarea transfrontalieră a cailor, iar acest proces va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului pe piețele internaționale și la participarea la competițiile sportive. În continuare, ministerul va purta dialogul cu fermierii, crescătorii de cai, organizațiile sportive și alte părți interesate pentru a asigura că legislația este eficientă și aplicabilă.

3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?