X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Mai mulți recenzori renunță să mai umble din casă-n casă

24 apr. 16:38   Societate
8251 0

Mai mulți recenzori din municipiul Chișinău, implicați în colectarea datelor pentru recensămînt, au renunțat să mai activeze la o zi sau două de recenzare.

Refuzul populației de a răspunde la întrebări și complexitatea procesului de numărare îi face pe mulți recenzori să-și abandoneze munca, după numai o zi sau două.

Cea mai mare rată de abandon este în municipiul Chișinău, a declarat șefa adjunctă a BNS, Aurelia Spătaru, pe 23 aprilie, la un eveniment dedicat mersului Recensămîntului populației și locuințelor 2024, notează Noi.md cu referire la Europa Liberă.

În primele două săptămîni de cînd a început recensămîntul, au fost chestionate 640 de mii de persoane și 445 de mii de locuințe. „Nu au fost aplicate sancțiuni, amenzi, chiar dacă mai multe persoane au refuzat să fie chestionate”, a spus Aurelia Spătaru.

„Cînd am recrutat personalul pentru recensămînt, am identificat recenzorii, plus încă 30% rezervă. La două săptămîni de la începerea recensămîntului, am luat deja 5% din rezervă”, spune reprezentanta BNS.


Potrivit Aureliei Spătaru, procesul de recrutare a recenzorilor a fost cea mai mare provocare pentru Biroul Național de Statistică, chiar dacă la recensămîntul de anul acesta au fost angajați doar 4.000 de recenzori, față de 12.000 cît au fost angajați la recensămîntul din 2014.

Începînd cu data de 8 aprilie și pînă pe 7 iulie, în R. Moldova se desfășoară Recensămîntul Populației și Locuințelor 2024. Autoritățile estimează că primele date preliminare vor fi publicate după șase luni de la finalizarea recensămîntului.

Menționăm că, în total, în cadrul RPL 2024 sînt 3 chestionare: pentru recenzarea locuinței, pentru recenzarea spațiului de locuit și pentru recenzarea persoanei.

22
8
1
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав