Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Mai mulți agricultori din diferite raioane ale țării anunță noi proteste

16 mar. 10:45   Societate
2206 0

Luni, 18 martie, mai mulți agricultori din diferite raioane ale țării, anunță un protest, împotriva intimidării și abuzurilor din partea poliției, comunică Asociația Forța Fermierilor.

Potrivit sursei citate, protestul va avea loc luni, 18 martie, începînd cu orele 9:00, în municipiul Hîncești, lăngă Comisariatul de Poliție, strada Mihai Moraru, 93.

„Fermierii atrag atenția că după suspendarea protestelor cu revendicări economice, care autoritățile le-au recunoscut drept justificate, toți participanții au început să primească amenzi cu sacul. La unii din ei reprezentanții poliției veneau acasă și îi amenința că dacă nu se vor prezenta, vor fi aduși forțat. Au fost aplicate sancțiuni în sumele exorbitante,cifrate cu cîteva sute de mii de lei. Totodată, unii agricultori riscă să rămînă fără permis de conducere a tractoarelor. Poliția a scos din naftalina pentru mai mulți fermieri procesele-verbale administrative pentru protestele din noiembrie-decembrie 2023”, comunică Asociația Forța Fermierilor.

De asemenea, agricultorii sînt extrem de revoltați și consideră că ”într-un stat cu aspirațiile europene asemenea presiune este inadmisibilă”.

„Putem compara acțiunile fermierilor în mai multe țări UE și atitudinea organelor de forță față de ei. Fermierii presupun că acțiunile poliției se fac la comanda de sus și au drept scop intimidarea producătorilor agricoli în continuare să iasă la proteste pentru apărarea drepturilor”, mai comunică Asociația.


11
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?