Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Mai multe servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

16 feb. 10:46   Societate
1555 0

O parte din serviciile publice oferite antreprenorilor vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv. Parlamentul a votat în prima lectură, astăzi, un PROIECT de adaptare a cadrului normativ pentru a permite digitalizarea serviciilor.

Astfel, interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată. Șase servicii publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate. În cadrul ANRCETI va fi digitalizată eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze servicii poştale. La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital pe platforma instituției. La INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ, elaborată de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, face parte din planul de prestare a 100 % de servicii publice în format digital pînă în 2030.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?