X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 500

Mai multe oraşe din ţară vor primi finanţare pentru proiecte de revitalizare

21 feb. 2023,, 20:00   Societate
2584 0

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a dat startul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor. Termenul limită de depunere a cererilor complete de finanțare este 21 martie 2023.

Potrivit instituţiei, este vorba de proiectele propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală la următoarele măsuri de intervenție: Conectivitate și mobilitate urbană; Competitivitatea și susținerea activităților economice; Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și rețelelor de utilități publice.

„Sînt eligibili pentru a depune Cererile de finanțare aplicanții ai căror Note conceptuale au promovat etapa anterioara”, explică MIDR.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională, a anunțat în noiembrie2022 lansarea concursului de proiecte pentru dezvoltare urbană, destinat orașelor poli de creștere – Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Comrat, Cahul și autorităților administrației publice locale, cu statut de oraș sau municipiu, care au aprobate Programe de Revitalizare Urbană. Scopul Concursului constă în accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a celor poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale din vecinătate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?