X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mai multe documente false, descoperite de ofițerii vamali în ultimele 24 de ore

22 feb. 15:51   Societate
1451 0

Polițiștii de frontieră documentează trei persoane asupra cărora s-au depistat acte cu semne vădite de falsificare. Dacă doi dintre cei documentați au recunoscut că actele sînt cumpărate, al treilea era convins că documentul este autentic. Cazurile au avut loc în ultimele 24 de ore.

În punctul de trecere a frontierei Otaci, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost identificat un cetățean al Armeniei de 35 de ani. La solicitarea polițiștilor de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lîngă documentele de identitate, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Armenia. Existînd suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Ca urmare, a fost stabilit că documentul este falsificat. La audieri, bărbatul a susţinut că permisul acestuia a fost obținut pe căi legale și ar fi unul autentic.

În punctul de trecere a frontierei Costești, pentru formalitățile de control s-a prezentat un cetățean moldovean de 36 de ani. Acesta era pasager la o rută ocazională, ce se îndrepta spre Germania. În cadrul controlului de nivelul doi, ceea ce presupune verificări suplimentare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovensec. Actul s-a dovedit a fi falsificat. În declarații, tînărul a comunicat că obținuse prin intermediari permisul, contra sumei de 150 de euro.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost identificată în flux o conațională, care avea aplicată în pașaport o viză israeliană cu semne clare de falsificare. Persoana de 47 de ani a mărturisit că și-a perfectat viza pe teritoriul Israelului, fiind ajutată de intermediari, contra sumei de 1 500 de euro.

Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării circumstanțelor, iar documentele falsificate au fost transmise în laboratorul criminalistic al Poliției de Frontieră pentru expertiză.

1
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?