X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

"Mai avem cetățeni care au nevoie de ajutor". Guvernul continuă operațiunea de evacuare din Fîșia Gaza

15 noi. 2023,, 13:46   Societate
2306 0

În Fîșia Gaza mai există moldoveni care au solicitat ajutor, dar nu au fost încă evacuați. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Potrivit lui, cel puțin încă o familie așteaptă să iasă din zona de război.

În același timp, Daniel Vodă a declarat că dacă vor exista și alte solicitări de la conaționali, ei vor fi ajutați, „în măsura posibilităților”. Funcționarul a reiterat că au existat condiții de securitate, care nu au permis evacuarea concomitentă a tuturor moldovenilor din regiune, care au solicitat sprijin, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Mai există o familie care este la contact cu responsabilii de la MAEIE. Poziție este simplă: Fiecare cetățean care ne contactează și are nevoie de ajutor va fi adus acasă. Mai avem cetățeni care au nevoie de ajutor. Dacă vor mai apărea oameni care nu au ieșit la contact anterior, ne vom implica pe măsura posibilităților”, a declarat Vodă.

Precizăm că, la prima etapă, din Fîșia Gaza la Cairo, apoi la București, au ajuns 36 de moldoveni. Misiunea de evacuare a avut loc cu ajutorul autorităților de peste Prut. De comun cu Kievul, MAEIE a evacuat din Fîșia Gaza alți 9 cetățeni moldoveni.

1
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?