X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni

6 dec. 2023,, 17:13   Societate
1754 0

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anunțat astăzi că organizează încă o cursa de evacuare a 29 de romani și 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militară. Ministerul Afacerilor Externe de la noi însă nu confirmă acest lucru.

Potrivit responsabililor de la MAEIE, operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru, transmite protv.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării comunica despre faptul că printre cetățenii români evacuați astăzi, cetățeni ai Republicii Moldova nu sînt. Totodată, menționăm despre faptul că operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru”, ne-au spus reponsabilii de la MAEIE.

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuați din Fîșia Gaza și au fost transportați în Egipt. 36 de moldoveni, femei și copii, evacuați din Fîșia Gaza au ajuns în Moldova.

Aceștia au fost transportați din Cairo la București, cu o aeronava militară, pusă la dispoziție de autoritățile române, iar de acolo au fost aduși cu mai multe microbuze la Chișînău.


0
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?