X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

”La mulți ani dragi profesori ai Moldovei” Politicienii vin cu mesaje

5 oct. 2023,, 08:58   Societate
2973 0

Astăzi în Republica Moldova este sărbătorită ziua profesorilor.

Cu acest prilej, dis de dimineață, mesajele de felicitare către dascăli au început să curgă gîrlă din partea politicienilor.

Cu un prim mesaj a venit șefa statului, Maia Sandu, care a scris scurt și clar:

”La mulți ani dragi profesori ai Moldovei”


Nu a întîrziat prea mult nici primarul capitalei, Ion Ceban.

”Felicitări, iubiți profesori! Felicitări tuturor angajaților din sistemul educațional!”, a scris edilul.

De menționat că la Chișinău, ieri seara a fost organizat și un concert dedicat profesorilor.

Un mesaj pentru cei care educă generații a apărut și pe pagina de facebook a Parlamentului Republicii Moldova.

”La mulți ani, dragi profesori, învățători, educatori, angajați din sistemul educațional! Printre obiectivele autorităților se regăsește asigurarea unor condiții mai bune de muncă celor care activează în domeniul educației. În luna august a acestui an, Parlamentul a adoptat modificări legislative care prevăd o serie de facilități pentru cadrele didactice – indemnizații mai mari pentru tinerii specialiști sau compensarea cheltuielilor pentru întreținere, pentru o perioadă de cinci ani. Vă mulțumim, dragi profesori, pentru dedicația cu care creșteți oamenii țării!”

Însă, cei din legislativ nu au ezitat să se laude și cu legile votate pentru profesori.

Fostul premier al țării, Vlad Filat, în mesajul său de felicitare, le-a dorit profesorilor mai mult respect din partea elevilor și a părinților, și mai multă apreciere din partea autorităților

”Dragi Profesori, Vă Mulțumim!

Vă Mulțumim, pentru că zilnic mergeți la școală și transmiteți cunoștințele Dvs. la sute de mii de copii și adolescenți.

Vă Mulțumim, pentru că nu doar le transmiteți cunoștințe, dar le prezentați Exemple de Decență și Demnitate, atât de necesare astăzi societății noastre.

Vă Mulțumim pentru insistență, pentru răbdare, pentru înțelepciune și pentru încredere, care le păstrați în pofida circumstanțelor.

Vă Mulțumim pentru miile de copii și adolescenți, care anual participă la concursuri și olimpiade naționale și internaționale - Vă Mulțumim, pentru că le-ați cultivat dorința de cunoaștere și cultura competiției cinstite.

Vă Mulțumim, pentru zecile de mii de tineri, care își fac studiile la cele mai cotate universități din lume, și muncesc în cadrul celor mai notorii companii globale - dânșii demonstrează că suntem un popor talentat, care merită să fie parte a lumii civilizate.

Vă dorim multă sănătate, multă energie și inspirație, de care zilnic aveți nevoie în munca Dvs.

Vă dorim mai mult respect din partea elevilor și a părinților, și mai multă apreciere din partea autorităților.

La mulți ani, Dragi Profesori!”

Popșoi Mihail. Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a mulțumit învățătorilor pentru munca nobilă, efortul zilnic depus în creșterea și educarea tinerelor generații.

4
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?