X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

La Moscova, a decedat solista legendarei trupe ”Веселые ребята”, Liudmila Barîkina, originară din Moldova

11 dec. 2023,, 16:00   Societate
5732 0

Cîntăreața sovietică și rusă Liudmila Barîkina, solista legendarei trupe "Веселые ребята", a încetat din viață la Moscova, la vîrsta de 70 de ani.

Despre acest lucru a anunțat de pe canalul său Telegram prezentatorul de televiziune Andrei Malahov.

"În primăvară s-a anunțat despre interviul cu legendara solistă a trupei VIA "Веселые ребята" Liudmila Barîkina, iar astăzi a venit vestea că a încetat din viață", a scris prezentatorul.

"Dumnezeu s-a ierte pe cea care ne-a făcut pe toți să credem că tata ne va dărui și va cumpăra totul", a adăugat Malahov, plasînd un video cu poze de arhivă.

Anterior, în cadrul unei emisiuni pe canalul "Russia 1" s-a anunțat că lui Barîkina, care a interpretat mega-hiturile "В последний раз" și "Папа, подари мне куклу", i-a fost amputat un picior. Totul s-a întîmplat în urma unui accident ridicol - piciorul artistei, care suferea de artrită, a fost zgîriat de o pisică, deteriorîndu-i vasele sangvine.


Liudmila Barîkina s-a născut la 21 ianuarie 1953 la Bălți, Moldova. A devenit vestită în toată Uniunea după lansarea albumului lui Tuhmanov "По волне моей памяти" în 1976, pentru care a înregistrat melodia "Смятение".

Ea a fost a patra, următoarea după Alla Pugaciova, și deja ultima solistă a formației "Веселые ребята" în perioada 1977-1981. După ce a părăsit formația, a cîntat în restaurante. Înainte de aceasat a cântat în trupa de jazz "Bucuria", în ansamblul de femei al Filarmonicii din Crimeea "Ceaika", în truupa "Невский" din Leningrad, în ansmblul "Добры молодцы", în ansamblul de acompaniament al lui Iurii Antonov "Магистраль" - împreună cu cel de-al doilea soț al ei, în "Надеждa".

Și-a încheiat cariera odată cu prăbușirea URSS, la începutul anilor 1990.

4
0
0
22
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?