X 
Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

La limita regulamentului: O zi prin ochii unui șofer

22 feb. 13:51 (reactualizat 25 feb. 04:17)   Societate
3877 0

Omătul a dispărut deja de pe drumurile moldovenești, dar contravenienții au rămas pe loc. În special, încălcările rutiere se intensifică adesea în timpul orelor de vîrf, cînd traficul pe drumuri crește. Acest lucru se poate datora faptului că automobiliștii se grăbesc și devin mai puțin răbdători.

În acest videoclip, oferim o prezentare generală a celor mai frecvente încălcări ale normelor rutiere înregistrate în diferite situații pe șosele:

Nerespectarea indicatoarelor rutiere specifice benzilor de circulație: Aceasta include situațiile în care șoferii ignoră semnele care indică ce bandă este destinată unei anumite manevre (cum ar fi virajul la stînga sau la dreapta).

Nerespectarea obligației de a acorda prioritate la schimbarea benzii de circulație: În acest caz, șoferii nu acordă prioritate la schimbarea benzii de circulație, ceea ce poate duce la accidente.


Trecerea marcajului cu linie continuă: Aceasta este una dintre cele mai grave infracțiuni, deoarece un marcaj cu linie continuă indică faptul că schimbarea benzii de circulație sau virarea este interzisă din cauza pericolului sau a vizibilității reduse.

Depășirea pe linia continuă: La fel ca la punctul anterior, depășirea pe linia continuă este o infracțiune gravă și periculoasă, deoarece șoferul care efectuează această manevră adesea nu vede traficul din sens opus.

Trecerea pe culoarea roșie a semaforului: Trecerea pe culoarea roșie a semaforului este una dintre cele mai periculoase infracțiuni, deoarece crește riscul de coliziuni în intersecții.

Neacordarea de prioritate pietonilor sau altor participanți la trafic: Șoferii trebuie să acorde întotdeauna prioritate pietonilor la trecerile de pietoni și celorlalți participanți la trafic care au prioritate de trecere.

Nu uitați că alegerile pe care le faceți la volan pot avea consecințe de lungă durată. Respectarea regulilor nu este doar o lege, ci și o chestiune de viață și sănătate.

Selecții similare în cadrul Drum Boom pot fi văzute AICI.

11
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?