Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

La aeroportul Chișinău în bagaje au fost găsite cartușe

22 mai. 13:45   Societate
3372 0

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportul Internațional Chișinău au inițiat cercetări pe numele a doi străini și unui cetățean moldovean, în gențile cărora s-au găsit cartușe și un document falsificat. Cazurile au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Printre pasageri cursei „Chisinău-Yerevan” a fost identificat cetățeanul Armeniei în vîrstă de 41 de ani. Conform analizei de risc și în contextul excluderii oricăror suspiciuni, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor asupra străinului. Ca urmare, a fost găsit un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de competență din Ucraina. La cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul conține indici de falsificare.

În alt caz, la controlul de securitate s-au apropiat pasagerii cursei „Chișinău-Frankfurt”, printre care a fost identificat cetățeanul Republicii Moldova în vîrstă de 40 de ani. În cadrul verificării bagajului de mînă, polițiștii de frontieră au observat obiecte asemănătoare unor cartuşe. La examinarea conținutului genții a fost stabilită prezența a trei cartușe.


De asemenea, în bagajul pasagerei de la cursa „Chișinău-Antalya” - identificată ca cetățeancă a Ucrainei de 43 de ani, a fost găsit un cartuș.

Amintim călătorilor că transportul de arme și muniții peste frontiera de stat este interzis prin lege. Vă recomandăm să verificați din timp bunurile personale și legalitatea deținerii acestora înainte de a trece frontiera de stat.

2
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?