Criza energetică stiri: 1777
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Jumătate de secol, în medicină: La Spitalul Căușeni lucrează un medic ORL de 80 de ani

18 mar. 18:06   Societate
1753 0

Lidia Chiriac are aproape 80 de ani, dintre care peste 50 i-a dedicat sistemului medical.

Oficial, a ieșit la pensie încă acum 20 de ani, dar a fost rugată să rămînă să lucreze ca otorinolaringolog în spitalul raional Căușeni, în condițiile în care tinerii specialiști nu vor să vină în raioane. Potrivit datelor oficiale, unul din trei medici din Republica Moldova are vîrsta de pensionare, scrie Noi.md cu referire la studio-l.

Lidia Chiriac, medic de 80 de ani zilnic urcă scările pînă în cabinetul de la etajul patru Nu a luat niciodată liftul pentru a ajunge în cabinet și spune că pentru o viață sănătoasă trebuie cît mai multă mișcare. Zilnic consultă în jur de 30 de pacienți, fiecare cu problemele sale de sănătate. Spitalul raional Căușeni îl cunoaște ca pe cele 5 degete de la mînă.

La 80 de ani în jur de 30 de pacienți pe zi Lucrează aici de la sfîrșitul anilor 60 ai secolului trecut, iar de atunci a asistat la tot felul de transformări ale sistemului național de sănătate. Îi place ceea ce face, și din această cauză a renunțat să meargă la pensie.Pacienții o apreciază și spun că mai bun medic ORL-ist nu pot găsi.

Acum cîțiva ani Lidia Chiriac a înființat și un muzeu în cadrul spitalului care a avut drept scop de a scoate în evidenţă toate personalităţile care au activat de-a lungul anilor în instituția medicală.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий